Śniadanie prasowe p.t. "Piękni na wiosnę - czyli zdrowo i sportowo"

Krajowa Rada Suplementów i Odżywek

zaprasza na

„śniadanie prasowe” p.t. "Piękni na wiosnę - czyli zdrowo i sportowo"

czwartek  19 marca o godz.  10.00

w kawiarni „DoWoli & Bistro Cafe”

przy ul. Chłodnej 2/19 w Warszawie

"Piękni na wiosnę - czyli zdrowo i sportowo"

„Przesilenie wiosenne”, nadwaga, złe samopoczucie – to zwykłe i najczęstsze dolegliwości po kończącej się już zimie. Nasi eksperci opowiedzą jak poradzić sobie z tymi problemami oraz wieloma innymi, które nas w tym okresie zaskakują .

•  Kto i kiedy powinien stosować białkowe zamienniki posiłków?
  • Czym jest proces termo genezy i co go stymuluje?
  • Jak pozbyć się cellulitu za pomocą diety, suplementów diety i ruchu?

Do dyskusji na ten temat zaprosiliśmy następujących ekspertów:

• Dr n. med. Renata Jurgiel - doktor kardiologii, specjalista II stopnia chorób wewnętrznych,z 10 letnim doświadczenieniem w pracy na Oddziale Intensywnej Opieki Kardiologicznej, uznana edukatorka i wykładowca Centrum Rozwoju Wellness. Organizatorka i wykładowca podczas kursów, szkoleń i warsztatów w zakresie zbilansowanego odżywiania oraz zastosowania naturalnej suplementacji diety w zapobieganiu i wspomaganiu leczenia chorób cywilizacyjnych. Prowadzi praktykę doradczą w zakresie zdrowego i skutecznego odchudzania przy wykorzystaniu nowoczesnych osiągnięć dietetyki i odżywiania funkcjonalnego, założycielka Centrum Odchudzania i Zdrowego Odżywiania.
  • Dr n. zdr. inż. Krzysztof Durkalec- Michalski - Adiunkt w Zakładzie Dietetyki, w Katedrze Higieny Żywienia Człowieka na Uniwersytecie Przyrodniczym w Poznaniu i dietetyk przy Polskim Związku Zapaśniczym, współpracujący z zawodnikami wyczynowymi wielu dyscyplin sportu. Autor wielu międzynarodowych i krajowych wystąpień konferencyjnych oraz publikacji, dotyczących m.in. dietetyki i jej związku ze stanem odżywienia i zdrowiem, a także wydolnością fizyczną i zdolnościami wysiłkowymi w sporcie.  Prowadzi liczne szkolenia i warsztaty z zakresu prawidłowego żywienia i suplementacji. Laureat I miejsca w Konkursie Krajowej Rady Suplementów i Odżywek na najlepszą pracę doktorską, dotyczącą suplementów diety i środków spożywczych specjalnego przeznaczenia żywieniowego. Od wielu lat czynnie uprawia sport m.in. sporty walki i sporty siłowe, a także pływanie i narciarstwo.

Gościem specjalnym będzie Anna Janczewska Radwan - Minister ds. systemu ochrony zdrowia Gospodarczego Gabinetu Cieni BCC, Wiceprezes Ogólnopolskiej Izby Gospodarczej Wyrobów Medycznych POLMED, Prezes  Firmy MEDIM Sp z o.o. - osoba dla której zdrowy styl życia, dieta, suplementacja dietetyczna to elementy codziennego, świadomego dbania o własną kondycję, tak ważną w życiu bizneswoman.

Spotkanie będzie miało formę rozmowy przy pysznym śniadaniu i kawie.